"El mirall venecià" (pagès editors, 2008) és el darrer treball publicat de l'escriptor Antoni Munné-Jordà (Barcelona, 1948). Antoni Munné-Jordà és un dels autors del nostre país que ha dedicat una bona part de la seva obra i treball a "reivindicar la narrativa de ciència-ficció per dotar-li d'un prestigi que, segons ha manifestat l'autor al diari Avui, malauradament no té".
El mirall venecià aplega 16 contes que tenen per fil conductor la ciència-ficció, el terror i la fantasia. Cinc d'aquests contes són inèdits i la resta publicats en revistes literàries o llibres col·lectius al llarg de 40 anys. "Una mena d'autobiografia, en el sentit que agafen tots els meus anys d'ofici d'escriptor", segons declaracions del propi Munné-Jordà al diari Avui. De fet, els contes daten de 1970 fins l'actualitat.
Munné-Jordà ha estat dues vegades finalista del Sant Jordi i guanyador del Juli Verne de ciència-ficció. Presideix la Societat Catalana de Ciència-Ficció i Fantasia i dirigeix la col·lecció de ciència ficció de Pagès Editors. També és el guanyador d'un Premi-beca Ciutat de Tàrrega per un interessant treball sobre el gènere en qüestió en l'obra pedroliana. Segons l'autor el gènere "no està suficientment prestigiat perquè en català tot el que és gènere té mala peça al teler". Així mateix, assegura que malgrat tot hem tingut grans escriptors de ciència-ficció com en Jaume Fuster o el mateix Manuel de Pedrolo. Això no treu perquè Munné-Jordà es lamenti que "els lectors catalans encara relacionen la ciència-ficció amb els homenets verds d'un sol ull" en declaracions al diari Avui.